Hoe wordt het systeem in geval van nood gemonteerd? Hoeveel tijd kost de montage? : Constructie en montage - bescherming tegen hoogwater

Snel en gemakkelijk te monteren

Door het geringe gewicht van de aluminium profielen is het systeem in geval van nood snel en gemakkelijk te monteren – desnoods door slechte één persoon! De montage van een hoogwaterschutwand met het formaat dat past bij een garagepoort (ca. 3 m breed en 1 m hoog), kost bijvoorbeeld zeven tot tien minuten. Als de eerste balken geplaatst zijn, bieden de hoogwaterschutwanden al maximale veiligheid. Als het waterniveau nog verder stijgt, kan het aantal schotbalken eenvoudig worden verhoogd.  

Tand-en-groef-systeem

Lichte en toch uitermate robuuste aluminiumprofielen worden met behulp van een tand-en-groef-systeem op elkaar gestapeld en aan weerszijden in bevestigingsprofielen of staanders geschoven. De profielen worden daarbij afgedicht met speciale, vervangbare rubberen pakkingen en aan de bovenkant met een spanstuk vastgezet. 

Systeemconstructie van het PREFA-hoogwaterbeschermingssysteem

Montage en demontage van de mobiele PREFA overstromingsbeveiliging

Jaarlijks onderhoud wordt aangeraden

Wij adviseren om jaarlijks een algemene inspectie en reiniging uit te voeren en daarnaast de afdichtingen te onderhouden met een niet-oliehoudende siliconenspray. Het is ook raadzaam om het opbouwen met regelmatige tussenpozen te oefenen, zodat u in geval van nood niet onnodig veel tijd verliest.  

Zo bewaart en onderhoudt u uw PREFA-overstromingsbeveiliging op de juiste manier!: Tip van de PREFA-expert:

Om het hoogwatersysteem optimaal op te bergen is het aanbevolen de aluminium opbergboxhouders van PREFA te gebruiken. Hier kunnen de dambalken op de opbergboxhouders zo gestapeld worden dat de bodemdambalken helemaal bovenaan liggen om het systeem in noodsituaties snel te kunnen monteren.

Let erop nooit aluminium op aluminium op te bergen. Gebruik scheidingslagen van karton, kunststof of spaanplaten om de dambalken te beschermen tegen een koude fusie als gevolg van vochtindringing. De fixeerstukken kunnen in een extra opbergvak of op de dambalken opgeborgen worden.

Met het oog op een regelmatig onderhoud moet het hoogwaterbeschermingssysteem minstens een keer per jaar gemonteerd en gedemonteerd worden. Zo kunt u niet alleen het gebruik ervan testen, maar ook de functionaliteit en volledigheid controleren. Alle dichtingen moeten na gebruik steeds gereinigd en met een niet-oliehoudende siliconenspray behandeld worden. Bij beschadiging moeten ze vervangen worden.